התגוננות מול כלי נשק מאז ועד היום ב“אייקי“ – חדרה ישראל

התגוננות מול כלי נשק מאז ועד היום ב“אייקי“

קרב מגע / הגנה עצמית / קפוארה / ג'ודו / ג‘יו ג‘יטסו MMA / אייקידו / אומנויות לחימה לגיל הרך

מאז ראשית האנושות האדם הקדמון נזקק לשני דברים בסיסיים הגנה ומזון. במהלך חייו הוא פיתח כלי נשק לציד ולהגנה על הרכוש שלו. הוא גילה את כלי הנשק כאשר ניסה להשליך אבנים ומקלות על חיות גדולות שבאות להתקיפו ועל אנשים אחרים שבאו להשתלט לו על מאגרי המזון. מאוחר יותר גילה האדם הקדמון כי השחזת האבנים ויצירה של "סכינים" מצורות שונות מביא לתוצאות יעילות יותר הן להגנה והן במטבח ככלי אוכל. כך שעם השנים ייצר האדם כלי נשק מסוג חרב, חץ וקשת, רומח, חנית, כידון, מגנים כאלה ואחרים וההתייעלות רק הלכה וגברה בנושא.

היום קיימות בעולם אומנויות לחימה רבות המבוססות על כלי נשק קדומים כמו: חרב, חץ וקשת, סכין, נונצ'אקו, טונפה, קאמה, שוריצ‘ין, אגרופן ”טקו“. רוב כלי הנשק הם מאוקינאווה יפן המסורתיים שהיו במקורם כלים וחלקי כלים חקלאיים או כלים שהיו נגישים למקומיים בחיי היום-יום. בחלקם הוסבו עצמית כגון "נונצ'אקו","קאמה", "אקו" הכלים אינם נוצרו לצרכים צבאיים ובדרך כלל שימשו את המקומיים להגנה עצמית כנגד פולשים, גנבים ושודדי דרכים. שימוש בכלי הנשק הללו דרש מיומנות גבוהה ואימונים רבים ומפרכים תוך מלאכת מחשבת ומורכבות גדולה של ביצוע תרגיל זה או אחר בשימוש כלי הנשק הללו.

עם השנים וכניסתה של הטכנולוגיה לעולם התפתחו כלי הנשק ונוצרו כלי נשק "קרים" שהם סכין, חרב, חץ וקשת וכדומה וכלי נשק "חמים" שהם רובה, אקדח וכדומה. כאשר בכלי נשק "חמים" זמן התגובה הוא קצר ויש ללוחם פחות זמן לחשוב על צורת ההתגוננות מול התוקף והכל חייב להיות בצורה אינסטינקטיבית (לא חשיבתית).

כיום השימוש בכלי נשק כאלה ואחרים הוא נרחב, נפוץ וזמין יותר. יש אנשים המסתובבים עם אקדחים ועם סכינים ברחוב ולרוב אלה אנשים המשתמשים בכלי נשק לאיום מול גורם חלש יותר בחברה. לצערינו היום אנו ערים יותר לאנשים התוקפים את נשותיהם, מחבלים המנסים לבצע פיגועי דקירה או כל סוג של פיגוע על רקע לאומני, אלימות נגד הורים, מעשי פשע פליליים וכן כלי הנשק שקיימים גם בחברת בני נוער ונפוצים גם בבתי ספר.

באומנויות לחימה עמי ניב מלמדים את התלמידים להתגונן בפני כלי נשק שונים כמו: סכין, מקל, אקדח וכדומה. האימונים מדמים מצבי אמת בהם התלמיד מותקף בכלי נשק זה או אחר ועליו להגיב באופן מיידי ואינסטינקטיבי לא חשיבתי. חשוב להדגיש כי כאשר אומרים לא חשיבתי לא מדובר בתגובה לא מושכלת של התלמיד או בצורה מסויימת של "השתוללות" מול התוקף אלא בביצוע אימונים חוזרים ונשנים לבניית תגובה בריאה כנגד התוקף. כאשר האימונים מושרשים עמוק במודע של התלמיד כך שהוא יבצע אותם כמעט באופן טבעי וללא צורך במחשבה על צורת התגובה או על ביצוע תרגיל שלב אחרי שלב אלא הדבר ישתלב בתנועות הרמוניות רציפות. עמי ניב אומר "אם אדם לא מבצע תרגיל בזמן לחץ, אז הוא אינו יודע את התרגיל".

באומנויות לחימה עמי ניב שמים דגש רב על מניעת אלימות כאשר המוטו הוא מינימום הגנה נגד מקסימום התקפה. זאת אומרת שעל המתגונן לבצע מינימום צעדים על מנת להשבית את התוקף או את התוקפים ולצאת מהתקפה בצורה היעילה ביותר.

אומנויות לחימה עמי ניב מזמינה אתכם להתנסות בשיעור ניסיון ולחוות תחושה משפחתית עם אוירה לימודית. מגוון פעילויות גופניות לכל המשפחה במהלך שנה מלאה 12 חודשים במגוון מקצועות ספורט ותרבות פנאי.

לפרטים נא לצור קשר 050-7865-021 / 050-3700-560

עמי ניב

  • מייסד שיטת אייקי קרב מגע בארץ ובעולם.
  • דאן 10 קרב מגע, ג‘יו ג‘יטסו ואייקידו.
  • תואר שני במשפטים.
  • תואר שני בסוציולוגיה ומנהל הספורט.
  • מאמן ויועץ בכיר בתחום האבטחה ואכיפת החוק.

עמותת אייקי – אומנויות לחימה עמי ניב חדרה

Call Now Button