מדריכים ומאמנים כמודל חיקוי באומנויות לחימה עמי ניב חדרה

מדריכים ומאמנים כמודל חיקוי באומנויות לחימה עמי ניב חדרה

קרב מגע / הגנה עצמית / קפוארה / ג’ודו / ג‘יו ג‘יטסו MMA /אייקידו / אומנויות לחימה לגיל הרך 

ילד מתבגר מתחיל לפתח מנגנון שגורם לו לחפש את זהותו העצמית, ולבטא אותה מידי פעם בניסיון להתנגד להוראותינו, אבל, יש להבין שהדבר אינו עומד בניגוד לתכונת החיקוי, אלא מהווה נדבך נוסף וטבעי בתהליך ההתפתחות. אם נזכור זאת תמיד, נקבל את הכח להוביל את הילד אט אט בתהליך ההתפתחות' כך שלכל אורך הדרך ההדרכה שלנו תישאר רלוונטית ומרכזית עבורו, גם כאשר הדברים אינם נראים כך במבט ראשון. ההתקשרות הטבעית הזאת, נותנת לנו למעשה את הזכות והחובה לשמש כהורים, ולהעניק לילד מחד את האהבה שלנו, אבל גם את ההכוונה החינוכית והסמכות ההורית.

לשם כך חשוב להכיר את שלבי ההתפתחות השונים, ולהתאים את ההובלה שלנו לכל שלב.

עד גיל שנה וחצי בערך, התינוק קשוב אלינו באופן טבעי, ומקבל את הדרכתנו. כמובן, הדבר משתנה מתינוק לתינוק, אבל ניתן לומר שבאופן כללי הדברים יחסית פשוטים בגיל זה. הפעוט יעשה הכל כדי לזכות לחיוך קטן מאיתנו, ולכן די אם נשבח אותו על ההתנהגות שאותה אנחנו רוצים לחזק, כדי שהוא ימשיך בהתנהגות זו. לעומת זאת, במידה והוא עושה משהו שלילי, מספיקה אמירת 'לא' סמכותית ובהירה, כדי להפסיק את ההתנהגות השלילית.

כשהילד מגיע בערך לגיל שנה וחצי הוא מתחיל לנסות לבחון את הגבולות שלנו, ולבדוק עד כמה הוא יכול להיות עצמאי. בשלב זה נראה לעתים כאילו הוא נראה כמורד בסמכותנו. אבל, גם בגיל זה, אם לא ניבהל מקצת בכי, ונדע לעמוד על קיום ההוראות שלנו, יש להניח ש'המורד' הקטן, ילמד מהר מאוד לקבל זאת וישמח לחזור לחיבוק האוהב שלנו.

ככל שהילד גדל יותר, כך המנגנון ההתפתחותי שטבוע בו מעצם בריאתו, דוחף אותו לגלות יותר ויותר את עצמאותו. מדובר בתהליך שיש בו עליות וירידות, ותנועה בין קבלת עול, לבין נסיונות לבדוק את גבולות הסמכות שלנו. שיאו של תהליך זה הוא כידוע בגיל ההתבגרות, אליו אקדיש בהמשך מאמר בפני עצמו, אבל לאורך כל התהליך חשוב לזכור שהמנגנון ההיתקשרותי עליו דיברתי בתחילת הכתבה, תופס מקום מרכזי בנפשו של הילד, כל עוד לא נהרוס זאת.

לכן, לכל אורך הדרך, ביחד עם הצבת הגבולות וההדרכה החינוכית המתמדת, חשוב מאוד שנשמר באדיקות את הקשר החם עם הילד, ולעולם לא נאפשר לכעס ולביקורת שלנו, לגרום לנו להתרחק ממנו.

אומנויות לחימה עמי ניב מציעה מגוון פתרונות להתמודדות מול גל האלימות הגואה בקרב החברה היום, וכן כלים חינוכיים והתנהגותיים בסיסיים המקנים למתאמן ערכי כבוד וסובלנות לזולת ומעשירים את ביטחונו העצמי, כושרו הגופני ויכולת הריכוז. אנו רואים עצמנו כמורים ומחנכים שלתלמידינו, בשיתוף ותמיכה של ההורים ובתיאום מלא איתם תוך דאגה לטובתו האישית של כל תלמיד ותלמיד רק כך אנו יכולים להצליח ולתת לתלמיד את הכישורים המתאימים לחיים.

אומנויות לחימה עמי ניב מזמינה אתכם להתנסות בשיעור ניסיון ולחוות תחושה משפחתית עם אוירה לימודית.מגוון פעילויות גופניות לכל המשפחה במהלך שנה מלאה 12 חודשים במגוון מקצועות ספורט ותרבות פנאי.

לפרטים נא לצור קשר 050-7865-021 / 050-3700-560

עמי ניב

  • מייסד שיטת אייקי קרב מגע בארץ ובעולם
  • תואר שני בסוציולוגיה ומנהל ספורט
  • תואר שני במשפטים
  • דאן 10 קרב מגע, דאן 6 ג'יו ג'יטסו, דאן 4 אייקידו
  • מאמן ויועץ בכיר בתחום האבטחה ואכיפת החוק

עמותת אייקי – אומנויות לחימה עמי ניב חדרה

WhatsApp לכתוב בווטסאפ
Call Now Button